Ego

30.09.2011

Dün akşam arkadaşlarla felekten bir gece çaldık birinin evinde. Çok güzel eğlendik. Şarkılar söyledik, mahalleden azar yedik. Konu tabi ki içince neye gelir, siz anladınız onu. Neyse işte güzel mezeler vs birsürü şey yedik, içtik. Ama önemli olan şuydu; tamamen egolarından arınmış, içten, toleranslı ve sıcak insanlar olunca her türlü ortam güzel oluyor. Bence dün akşam bunun üzerineydi ve de bu yüzden güzel geçti.

Egolarının esiri olmuş bir insan olmayı düşündüm de ne kadar zor aslında. Hani devamlı bir onaylanma güdüsü ama bir yandan onaylanmasan bile onu takmıyor gibi göstermen lazım. Diğer insanlardan üstün olduğunu kendine inandırman lazım, bunu da hissettirmeye çalışman lazım. Böyle yapa yapa artık o kadar üstüne siniyor ki bu davranışlar, bir süre sonra o berbat insan haline geliyorsun. Bir insan kendine nasıl bunu yapar.

Her şeyde insanlarla sidik yarıştırmaya çalışmak, belki de içten içe sevdiğin ama insanların loser olarak adlandırdığı şeyleri yapmaktan vazgeçmek, birisi senin oluşturduğun mükemmel duvarları kırıp sana bir eleştiride bulunduğunda kendin hakkında hayal kırıklığına uğramak gibi çok kötü şeyler de yaşıyor bu insanlar. O yüzden sakın onlara özeneyim demeyin, aslında çok çekiyorlar. Kendileri de bilmiyor ki bizim yaşadığımız gibi karşıdaki insanı da adam yerine koyup dinlediğin, loser da olsan saçma şeyler yapıp bunu anlatabildiğin vs gibi bir hayat ne kadar tatmin edici.





4 comments:

  • Adsız says:
    10/01/2011 12:37 ÖS

    eneem ahmetcaan ne de güzel yazmışsın. ellerine sağlık

  • Adsız says:
    10/01/2011 12:50 ÖS

    yazıyı okuduktan sonra düşündüm de aslında bizim de egomuz var ya, hemi de baya bi şişkin. mesela olduğumuz kişiden, kişilik bakimindan en azından, düşünce yapısı filan olarak inanılmaz memnun değil miyiz? gerçi buna ego denmez heralde... ne bileyim ya işte böyle bi ukalalık götü kalkıklık adam sendecilik filan :)bi de şahsen ben kendimi böyle pek çok insandan daha iyi süper şahane filan görüyorum pek çok konuda. derslerimin çok züper olmayışına, çünkü iyi olması için uğraşmadım gibi bi bahanem var mesela, ya da biri tarafından reddedilsem, zaten istemiyodum filan diyebilirim gayet kendimi inandırarak. bunlar doğru da olabilir gerçi.. doğru canım kesin öyle hehe :)

  • Adsız says:
    10/01/2011 4:17 ÖS

    ya öyle zaten de, megaloman seviyesinde bir egon yok. ego zaten olması gereken bir şey, her şey gibi kararında olması gerekiyor. egosu olmazsa zaten bir insan yaşayamaz, kendini iyi hissedemez ama egoist seviyesinde yaşamak zararlı olayları... hani orda terminoloji hatası olmuş olabilir ama kastettiğim buydu

  • S. I. says:
    10/01/2011 6:56 ÖS

    evet, artık S.I. adıyla yaklaşıyorum olaya, bakın ne kadar egoyum, merhaba ben ego, S.I. olduğum için artık eneeem falan diyemem yanea.

Yorum Gönder

Come on, just this much?!

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular products

Follow me

Blogger news

Blogroll